Umjetnost kao izraz ljudske duše i kreativnosti nema granice u svojoj ljepoti i raznovrsnosti. Umjetnost govori jezikom koji svi razumijemo i čini nas boljim ljudima. Naša je misija stvaranje umjetnosti, a time i međusobne povezanosti bez obzira na različitosti. Univerzalni jezik umjetnosti povezuje različite narode donoseći zajedništvo i razumijevanje, prevladavajući predrasude te stvarajući mir. Snaga je u umjetnosti i zajedništvu!

MUSICA NOTA promiče slobodno kreativno i umjetničko izražavanje te organizira koncerte, festivale, izložbe, kazališne predstave, edukativne radionice, predavanja, tribine…

Pridružite nam se u stvaranju slobodnog, kreativnog svijeta.

Ivana Lušić

Photo: Ivo Pervan

Ivana Lušić Musica Nota

Pjevajte, plešite, slikajte, igrajte se, … Kreativnost oslobađa emocije i čini čovjeka sretnim.

Ivana Lušić

predsjednica Udruge

Rođena u Zagrebu 1970. godine. Bogato radno iskustvo obilježio je rad u profesionalnom folklornom Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u kojem je tijekom 12 godina (travanj 2002-travanj 2014.) obavljala funkciju ravnateljice. U tom periodu Ansambl LADO ostvaruje značajna dostignuća i uspjehe te osvaja niz nagrada i priznanja.

LADO gostuje u najpoznatijim koncertnim dvoranama Japana, SAD-a, Kanade, Australije, Omana, Rusije, Ukrajine, Austrije, a tu su nastupi i u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Vatikanu za svetog oca Ivana Pavla Drugog, sudjelovanje na VI. svjetskom simpoziju zborske glazbe u Minneapolisu, veliki folklorni spektakl u pulskoj Areni, itd.

Promidžbu Ansambla LADO i Hrvatske vrši i u međunarodnim kulturnim krugovima sudjelovanjem na kongresima ISPA-e, APAP-a, WOMEX-a. Inicijator je, organizator i koordinator kongresa jedne od najjačih međunarodnih organizacija izvođačke umjetnosti International Society for the Performing Arts (ISPA) u Zagrebu 2010. godine. Na kongresu je sudjelovalo 165 sudionika iz 35 zemalja, od SAD-a, Velike Britanije, Švedske, Finske, Brazila, Argentine do Indije i Singapura. Bila je član Upravnog vijeća (Board-a) ISPA-e.

Nadalje, LADO prvi put realizira projekte u kojima je tradicija predstavljena u suvremenim plesnim i glazbenim oblicima, primjerice; album elektroničke glazbe LADOELECTRO, folklorni balet s pjevanjem VERONIKA DESINIĆKA, i dr. Također, u suradnji s HRT-om snimaju se glazbeni filmovi. Potiče da LADO organizira i sudjeluje u humanitarnim koncertima, a suorganizator je i vrijednih projekata poput: izložbe u Etnografskom muzeju Vezak vezla niz Bosnu gledala 2005. g., Koncerta pjesama i plesova Hrvata Bosne i Hercegovine 2004. g. u Koncerntoj dvorani V. Lisinski pod pokroviteljstvom predsjednika obiju država, itd.

Polazi postdiplomski doktorski studij Hrvatske kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tomislav Kršnjavi Musica Nota

Za mene jedan od najljepših izraza o ljepoti dao nam je sv. Toma Akvinski: "Gledam jedan cvijet i pitam se gdje se nalazi ljepota ? Da li je ljepota u cvijetu ili u meni? Zaključujem tada da ljepota nije niti u cvijetu niti u meni, već u odnosu između nas."

Tomislav Kršnjavi

član Udruge

Rođen je u Zagrebu 1975. godine. Maturirao 1994. u Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao kiparstvo 1998. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Predavao kiparstvo u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci od 2001. do 2003. godine i vodio autorsku likovnu radionicu Psihijatrijske bolnice «Sveti Ivan» Zagreb od 2004. do 2006.

Izradio je mnoge kipove sakralne tematike, od velikih figura, reljefa i plaketa do malih kipova, kaleža i relikvijara, oblikovao je i nekoliko brončanih vrata te uredio cijelokupni interijer svetišta. Nadalje, izveo je i mnoge portretne spomenike, figure, polufigure i poprsja zaslužnih hrvatskih povijesnih osoba koji su postavljeni na trgovima gradova i atrijima institucija. Gotovo sva svoja djela izradio je u bronci i mramoru.

Samostalni umjetnik, član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2004. i član HDLU-a Zagreb. Dosad izradio više od osamdeset javnih skulptura. Sudjelovao na više od dvadeset skupnih izložbi i devet samostalnih. Web-stranica

Jadranka Gračanin Musica Nota

Neizmjerna je radost i privilegij posvetiti život glazbi te moći i znati glazbenu emociju darovati publici. E, to je istinska sreća!

Jadranka Gračanin

članica Udruge

Rođena u Varaždinu, 1946. godine.

Profesionalna folklorna plesačica i pjevačica. Bila je istaknuta solistica nacionalnog Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i članica legendarnog ženskog vokalnog sastava Ladarice.

Primila je odlikovanje predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana Red hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.