mag.muz. Jana Haluza

Diplomirala je muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1999.) pod mentorskom paskom dr. Nikše Glige. Godine 1996. počinje raditi u Redakciji ozbiljne glazbe Hrvatskoga radija u kojoj je od 2001. stalno zaposlena kao urednica glazbenih i glazbeno-govornih emisija i glazbena producentica. Usporedo počinje redovito objavljivati eseje i kritike u časopisima Cantus, Zarez i Vijenac te kao autorica i komentatorica surađivati u emisijama Hrvatske televizije. Od 1997. uređuje i vodi ciklus emisija Iz najnovije svjetske i domaće diskografije na 1. programu Hrvatskoga Radija gdje kroz razgovore s gostima i recenzije predstavlja CD-ove ozbiljne i jazz glazbe. Godine 2000. na 3. programu HR-a uz Ivu Lovrec Štefanović pokreće i vodi emisiju Putovi hrvatske glazbe s gostovanjima hrvatskih skladatelja, a od 2002. uređuje i vodi samostalni dvosatni ciklus Svijet glazbe na temu aktualne klasične i jazz glazbene scene u Hrvatskoj. Od pokretanja Trećeg programa HTV-a 2012. uređuje i vodi niz emisija o kulturnim i glazbenim temama poput ciklusa Emisija, Međučin, Trikultura, te na istom kanalu predlaže i ostvaruje mnoštvo izravnih prijenosa koncerata, opera i baleta. Godine 2014. dobiva novu polusatnu emisiju isključivo o klasičnoj glazbi nazvanu Plodovi klasike, koja u sezoni 2016-2017. mijenja naziv u Svijet klasike i ide već drugu sezonu. Na licu mjesta reportažama, izvještajima i razgovorima prati najzanimljivije pojave na hrvatskoj glazbenoj sceni, te istodobno stvara vrijednu arhivsku baštinu HTV-a.
Na Muzičkom biennalu Zagreb 2003. i 2005. prati događaje za festivalski Newsletter, a 2007, 2009. i 2011. godine vodi Ured za medije toga festivala. Od 2006. članica je uredništva časopisa Cantus zadužena za umjetničku skladateljsku produkciju, a od 2013. i glavna urednica tog glasila Hrvatskog društva skladatelja. Povremeno surađuje s dnevnim novinama Večernji list i Jutarnji list, te tjednikom Nacional, gdje objavljuje glazbene kritike i osvrte. Uredila je diskografsko izdanje Oskar Danon kao šef-dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a u nakladi tvrtke Orfej HRT-a.
Sudjelovala je kao članica niza komisija poput Vijeća za glazbu Ministarstva kulture RH, nagrade Vladimir Nazor, godišnjih nagrada HDS-a, međunarodnog natjecanja Concertino Praga, izbora hrvatskog predstavnika za Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika, te Lions Grand Prix.