HUMANITARIAN ACTION
„CHILDREN FOR CHILDREN“

1–21st December, 2017

spo-hum_akcija_usi

The humanitarian action CHILDREN FOR CHILDREN was organised under the 2nd Chrismas Music Festival in Zagreb, 1-21st December, 2017, with the aim to help children suffering from malignant illness and those whose families are socially the most vulnerable.

Collected financial contribution was paid in full to the account of the Humanitarian Association Strong as Jacob (Jak kao Jakov) which transfered the funds to its residents, 17 children who are being treated at the Children’s Hematology and Oncology Division of KBC Zagreb Hospital.

We wanted to give a feeling to our little fighters that they were not alone. Boy Jacob has lost the fight with leukemia, but even today he is encouraging all of us to help struggling children: “… because you are my support to go on, because you support me to pass through the toughest days … you are in my heart all the time, and when I think of it through all the evil that has hindered me I’m flying over to the goal! ”

 

Your MUSICA NOTA

Thanks

Great thanks to our little singers who gave the concerts for the other children of their age,
thanks to Ambassadors of Humanitarian Action Vandi Winter and Vedran Mlikoti,
thanks to the audience who supported us,
thanks to the associates in the action: Humanitarian Association JAK KAO JAKOV, Museum of Arts and Crafts, Lions Club Zrinjenac, 24HOUR, Croatian Composers’ Society, NESTLE, fashion agency Fashion Team Kids, company Zvona Catering.

Humanitarian concerts

15th December, 2017 at 7PM, Museum of Arts and Crafts

The humanitarian children’s concert, held on December 15th in the Museum of Arts and Crafts had a live video on the social networks so that our „little fighters„ whom the concert was intended to could listen it. The concert was attended by 20,000 listeners on the facebook of 24HOUR!

Preformers:

  • Children’s chamber choir of the Music School P. Markovac
  • Children’s choir Kap, Rijeka
  • Female choir of the Female gymnasium in Zagreb

16th December, 2017 at 5PM, in front of the Croatian Nation Theatre

Performers:

  • Choir of the Elementary school Malešnica                                   
  • Choir of the Elementary school Ljubljanica
  • Choir of the Elementary school Granešina
  • Children’s choir Kikići i genijalci
  • Children’s choir Zorica, Karlovac
  • Fashion agency Fashion Team Kids

Article about the Festival 2018 in the Croatian Composers' Society's magazine Cantus for December, page 42-43

• Children’s chamber choir of the Music School P. Markovac

Komorni dječji zbor Glazbene škole Pavla Markovca započeo je s radom prije dvije godine a sastavljen je od učenika koji pjevaju u Velikom dječjem zboru koji broji oko osamdeset članova. S radom ponovno započinje 1996. godine.

Od samih početaka svoga rada Zbor nastupa na svim važnim priredbama škole, te ostvaruje niz nastupa i koncerata u Zagrebu, kao i u cijeloj našoj zemlji. Bilježi zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama (Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, Natjecanjima HDGPP-a, Susretima zagrebačkih glazbenih amatera, Festivalu pjevačkih zborova u Zagrebu, Vallis Aurea Cantat u Požegi, Concorso musicale città di Palmanova ). Zborovođe od 1945. do 1978. bili su profesori Adalbert Marković, Tihomil Vidović, i Tomislav Zvonar, a od 1996. do danas profesori, Irena Garaj-Pavlić, Jasenka Ostojić Radiković, Saša Grunčić, Marija Berać-Jozić, Petra Horvat, Mia Pap i sada Vinko Karmelić.

Children’s choir Kap, Rijeka

Children’s choir Kap, Rijeka djeluje u sklopu Pjevačkog zbora mladih “Josip Kaplan” od veljače 2017. godine. Broji tridesetak djece u dobi od 7 do 12 godina. U prvih nekoliko mjeseci postojanja zbor je sudjelovao na desetak nastupa, s klasičnim dječjim zborskim repertoarom te popularnim skladbama iz animiranih filmova. U listopadu 2017. zbor je sudjelovao u operi La Boheme u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci . Ipak, najdraži su im zajednički nastupi s “velikim” prijateljima iz zbora “Josip Kaplan”. Zbor vode Franka Zlatić i Nika Mančić.

Nika Mančić rođena je 1996. godine u Rijeci gdje je pohađala Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju te Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka – teoretski smjer. Godine 2016., maturirala je iz predmeta dirigiranje ocjenom odličan pod mentorstvom prof. Doris Kovačić. Studira u Rijeci, gdje je i dugogodišnja je članica mješovitog Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan te članica Zbora medicinskog fakulteta ”Axis”. Od rujna 2017. godine vodi Dječji zbor Kap i aktivno njeguje dječji zborski zvuk jer je i sama godinama bila članica dječjih zborova.

Franka Zlatić rođena je u Rijeci 1994. godine, gdje je i maturirala prvo flautu 2013., a zatim i klavir 2014. godine u Srednjoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Zanimanje za zborove pokazuje tijekom srednje škole, kada fakultativno upisuje predmet Dirigiranje pod mentorstvom prof. Doris Kovačić, a prvi zbor s kojim je počela raditi bio je amaterski zbor “Vrelo” iz Fužina, 2013. S istim je 2016. osvojila srebrnu plaketu na natjecanju “Croatia cantat”, te ga vodi i danas. Članica je PZM “Josip Kaplan”, a od veljače 2017. vodi Dječji zbor “Kap” u sklopu iste udruge. Trenutno studira na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

https://www.youtube.com/watch?v=Vglz5KK7GEE

Female choir of the Female gymnasium in Zagreb

Djevojački zbor Ženske opće gimnazije osnovan je 1995. godine. Zbor njeguje raznoliku vrstu glazbe. Posebnu pažnju pridaje hrvatskoj kulturnoj i duhovnoj glazbenoj baštini.

U Hrvatskoj je dosad održavao koncerte u Lasinji, Splitu, Đurđevcu, Gornjoj Stubici, Koprivnici, Osijeku, Vukovaru i više puta u Zagrebu. Na državnom natjecanju u Varaždinu osvojio je dvije brončanu i tri srebrne plakete. Zbor gimnazije sudjelovao je 2013. na Hrvatskoj Radio Televiziji u show-u “Do posljednjeg zbora”

U inozemstvu je nastupao u Njemačkoj i u Sloveniji.

Voditeljica zbora je s. M. Elizabeta Peršić.

Children’s choir Kikići i genijalci

Kikići i Genijalci djeluju osamnaestu godinu. Veselo su i raspjevano društvo koje okuplja djecu u dobi od 3-14 godina. Najmlađi članovi nastupaju samostalno pod imenom Medenjaci. Do sada su Kikići i Genijalci izdali 21 nosač zvuka, snimili brojne spotove te nastupali na mnogim koncertima, manifestacijama i festivalima širom Hrvatske i izvan nje. Članovi zbora do sada su osvojili više od 150 nagrada na festivalima i natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji,Portugalu, Mađarskoj, Rusiji, Francuskoj i Malti.

Voditeljica zbora je profesorica Maja Rogić, redovna članica Hrvatskog društva skladatelja i Htvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Choir of the Elementary school Malešnica

Pjevački zbor osnovne škole Malešnica uključuje učenike od 2. do 8. razreda, koji su se već iskazali svojim nastupima na Županijskoj smotri zborova i na 13. Natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu.

Zbor aktivno sudjeluje u radu na mjuziklima, filmovima i drugim glazbeno – scenskim izričajima koji se redovito izvode u našoj školi. U radu zbora sudjeluje 70 učenika i obogaćuje program svih školskih priredbi. Veselje druženja i aktivnog muziciranja glavna je zadaća našeg pjevačkog zbora.

Voditeljica zbora je prof. Davorka Matijević.

Prof. Matijević diplomirala je na Muzičkoj akademiji 1987.god, a pedagoškim radom bavi se od 1986. godine, a u OŠ Malešnica od 2001. godine.

Na Smotri glazbenog stvaralaštva u Varaždinu 1993. i 1995. sa pjevačkim zborom višeg uzrasta osvojila je srebrnu, odnosno zlatnu medalju. Niz godina radi brojne dječje priredbe sa pjevanim, sviranim i plesnim točkama kao i mjuzikle u suradnji sa kolegicom iz hrvatskog jezika (Dobre stare priče, Šegrt Hlapić, Serbus Zagreb, Magična kugla i dr.).

U želji da se okuša i u radu sa zborom nižeg uzrasta, 2016./2017. šk. godine oformila je zbor koji čine učenici od drugog do petog razreda. Zbor je nastupio i na Smotri glazbenog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola grada Zagreba, te 13. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova gdje je osvojio brončanu plaketu. Tijekom 2016./2017. školske godine zbor je sudjelovao i u snimanju muzičkog filma Grizz, po predlošku mjuzikla Grease ( na njemačkom i hrvatskom jeziku), u suradnji sa kolegicama iz njemačkog, hrvatskog i razredne nastave.

Choir of the Elementary school Ljubljanica

Zbor OŠ Ljubljanica zbor je istoimene škole koji od 2014. godine okuplja učenike od 2. – 6. razreda. Učenici u zboru njeguju jednoglasno i dvoglasno pjevanje na hrvatskom jeziku te stranim jezicima koji se uče u školi (engleskom i talijanskom). Zbor je od svog nastanka do danas imao puno zapaženih nastupa. Održali su samostalni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića, pjevali na Danima nacionalnih manjina na Zrinjevcu, gostovali na raznih humanitarnim konceratima, festivalima i snimanjima te natupili u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. Zbor se u svom kratkom djelovanju može pohvaliti i s osvojenim 1. mjestom na natjecanju dječjih zborova Vedrofon 2015. u Belišću i 2. mjestom na istom natjecanju 2016. godine. Na 13. natjecanju pjevačkih zborova u KD Lisinski 2016. godine, zbor je osvojio brončanu plaketu i 2. mjesto u konkurenciji dječjih zborova glazbenih i osnovnih škola. Od 2015. godine usko surađuje sa Zajednicom Talijana u Zagrebu. Predstavio se također i na Smotri školskih zborova grada Zagreba te izborio prolaz na 60. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu. Zbor OŠ Ljubljanica do sada je snimio i 2. video spota za Top listu Dječje TV. Voditeljice zbora su učiteljica Anđela Dumančić i profesorica glazbene kulture Katarina Kalajžić Golac.

Choir of the Elementary school Granešina

Zbor djeluje od 2011. godine u sklopu izvannastavnih aktivnosti u osnovnoj školi Granešina. Zbor se sastoji od učenika 5. do 8. razreda, a na DJEČJOJ ZBORIJADI nastupiti će i učenici 3. razreda. Najčešće nastupaju na školskim priredbama povodom Božića i Dana škole, a nastupili su i na Dubrava-festu (festivalu školskih himni gdje su osvojili i nagradu) te u Božićoj bajci Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu.

Voditeljica zbora je Silvija Ferara, prof.glazbene kulture, učitelj i mentor.

Children’s choir Zorica, Karlovac

Dječji zbor „Zorica“ vrijedno radi već više od 10 godina.

Zbor je nastao u ideji stvaranja gotovih pjevača za PHPD Zora, te održavanja tradicije zborskog pjevanja u Karlovcu kao i podizanja kvalitete amaterskog pjevanja općenito.

Uzrast djece-malih pjevača je od 3 do 14 godina starosti. Uz pjesmu i lagane plesne pokrete djeca uče osnove pjevačke tehnike, a tu su i nezaobilazna gostovanja i javni nastupi s autorskim pjesmama i popularnim dječjim pjesmicama. Na svojim javnim nastupima Zorice uvijek pjevaju uživo, a gotovo cijeli repertoar voditeljica prati na klavijaturama.

Od sezone 2013./2014. Zorice djeluju u dvije grupe prema dobnoj starosti i interpretativnom nivou, a prema preporuci voditeljice i to od 3-8 godina i od 9-14 godina starosti.

Zorice primaju nove pjevače tijekom cijele sezone!

Voditeljica zbora je prof.glazbe Irena Božićević

Fashion agency Fashion Team Kids

Modna agencija Fashion Team jedna je od prvih modnih agencija u Hrvatskoj koja se 2006. godine specijalizirala za rad s djecom te je ujedno i organizator Kids Fashion Weekenda – prvoga i trenutno jedinoga modnoga događaja posvećenoga isključivo djeci i dječjoj modi.

Nakon brojnih odrađenih modnih revija, modnih snimanja, kampanja i editorijala, agencija je prepoznala potrebu za edukacijom djece. Naime, djeci je potrebna priprema te zbog toga djeca prolaze modnu školicu u kojoj uče osnove manekenstva poput hoda, poziranja, rada s rekvizitima – a sve to kroz zanimljive koreografije prilikom kojih razvijaju motoričke sposobnosti te im se razvija samopouzdanje.

Predavanja o preparativno-dekorativnoj kozmetici, bontonu i nutricionizmu oduvijek su bili dio modne škole, a prošle je godine program nadopunjen takozvanom sportaonicom, zdravaonicom, likovnom i glumačkom radionicom kojima je cilj razviti dječje kreativne sposobnosti, ojačati samopouzdanje te pomoći u usvajanju zdravih životnih navika.

Upravo je time formirana Mala modna akademija koja potiče emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj kod djece, a u Akademiju se mogu priključiti sva djeca uzrasta od 5 do 15 godina.

Agencija je aktivna na društvenim mrežama te ju možete naći na Facebooku pod Agencija Fashion Team te na internetskim stranicama www.fashion-team.hr.

Djeca iz modne agencije Fashion Team Kids će u sklopu humanitarne akcije DJECA ZA DJECU dana 16. prosinca, 17-18 sati, ispred Hrvatskog narodnog kazališta predstaviti dječju kolekciju modnog branda S.Oliver.