HUMANITARNA AKCIJA
„DJECA ZA DJECU“

Zagreb, 1. – 21. prosinca 2017.

spo-hum_akcija_usi

Humanitarna akcija DJECA ZA DJECU organizirala se u sklopu 2. Festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, 1–21. prosinca 2017. sa željom da se pomogne djeci oboljeloj od malignih bolesti i to onoj čije obitelji su trenutno socijalno najugroženije.

Prikupljena financijska pomoć je u cijelosti uplaćena na račun Udruge Jak kao Jakov koja je pomoć proslijedila svojim štićenicima, 17-tero djece koja se nalaze na liječenju na Dječjem hematološkom i onkološkom odjelu KBC-a Zagreb.

Našim malim borcima smo željeli dati osjećaj da nisu sami. Dječak Jakov je izgubio borbu s leukemijom, ali je danas svima nama poticaj da pomažemo i budemo uz djecu koja se bore za život: “…jer Vi ste mi potpora da idem dalje, jer Vi ste mi potpora da prođem kroz najteže dane…Vi ste cijelo vrijeme tu u srcu i kada se toga sjetim preko sveg zla što me priječi do cilja ja preletim!

 

Vaša MUSICA NOTA

Hvala

Veliko hvala našim malim pjevačima koji su koncerte podarili svojim vršnjacima,
hvala ambasadorima humanitarne akcije Vandi Winter i Vedranu Mlikoti,
hvala publici koja nas je podržala,
hvala suradnicima u akciji: Udruzi JAK KAO JAKOV, Muzeju za umjetnost i obrt,
Lions klubu Zrinjevac, 24SATA, Hrvatskom društvu skladatelja, NESTLE-u,
modnoj agenciji Fashion Team Kids, tvrtki Zvona catering.

Humanitarni koncerti

15. prosinca 2017. u 19 sati, Muzej za umjetnost i obrt

Koncert se je izravno prenosio na društvene mreže tako da su ga naši mali borci kojima je koncert bio namijenjen mogli pratiti, a na face-u medijskog pokrovitelja 24SATA koncert je u izravnom prijenosu pratilo 20 000 slušatelja!!!

Nastupili su:

  • Dječji zbor glazbene škole Pavao Markovac, Zagreb
  • Dječji zbor “Kap”, Rijeka
  • Djevojački zbor Ženske opće gimnazije, Zagreb
  • Gost: Vanda Winter, ambasadorica akcije

16. prosinca 2017. u 17 sati, Trg Republike Hrvatske, ispred HNK-a

Nastupili su

  • Dječji zbor Kikići i genijalci                                   
  • Zbor OŠ Malešnica
  • Zbor OŠ Ljubljanica
  • Zbor OŠ Granešina
  • Dječji zbor Zorica, Karlovac
  • Dječja modna revija agencije Fashion Team Kids

Članak o 2. Festivalu i humanitarnoj akciji u časopisu Cantus za prosinac, str. 42-43

Dječji zbor glazbene škole Pavao Markovac, Zagreb

Komorni dječji zbor Glazbene škole Pavla Markovca započeo je s radom prije dvije godine a sastavljen je od učenika koji pjevaju u Velikom dječjem zboru koji broji oko osamdeset članova. S radom ponovno započinje 1996. godine.
Od samih početaka svoga rada Zbor nastupa na svim važnim priredbama škole, te ostvaruje niz nastupa i koncerata u Zagrebu, kao i u cijeloj našoj zemlji. Bilježi zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama (Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, Natjecanjima HDGPP-a, Susretima zagrebačkih glazbenih amatera, Festivalu pjevačkih zborova u Zagrebu, Vallis Aurea Cantat u Požegi, Concorso musicale città di Palmanova ). Zborovođe od 1945. do 1978. bili su profesori Adalbert Marković, Tihomil Vidović, i Tomislav Zvonar, a od 1996. do danas profesori, Irena Garaj-Pavlić, Jasenka Ostojić Radiković, Saša Grunčić, Marija Berać-Jozić, Petra Horvat, Mia Pap i sada Vinko Karmelić.

Dječji zbor “Kap”, Rijeka

Dječji zbor “Kap” djeluje u sklopu Pjevačkog zbora mladih “Josip Kaplan” od veljače 2017. godine. Broji tridesetak djece u dobi od 7 do 12 godina. U prvih nekoliko mjeseci postojanja zbor je sudjelovao na desetak nastupa, s klasičnim dječjim zborskim repertoarom te popularnim skladbama iz animiranih filmova. U listopadu 2017. zbor je sudjelovao u operi La Boheme u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci . Ipak, najdraži su im zajednički nastupi s “velikim” prijateljima iz zbora “Josip Kaplan”. Zbor vode Franka Zlatić i Nika Mančić.

Nika Mančić rođena je 1996. godine u Rijeci gdje je pohađala Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju te Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka – teoretski smjer. Godine 2016., maturirala je iz predmeta dirigiranje ocjenom odličan pod mentorstvom prof. Doris Kovačić. Studira u Rijeci, gdje je i dugogodišnja je članica mješovitog Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan te članica Zbora medicinskog fakulteta ”Axis”. Od rujna 2017. godine vodi Dječji zbor Kap i aktivno njeguje dječji zborski zvuk jer je i sama godinama bila članica dječjih zborova.

Franka Zlatić rođena je u Rijeci 1994. godine, gdje je i maturirala prvo flautu 2013., a zatim i klavir 2014. godine u Srednjoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Zanimanje za zborove pokazuje tijekom srednje škole, kada fakultativno upisuje predmet Dirigiranje pod mentorstvom prof. Doris Kovačić, a prvi zbor s kojim je počela raditi bio je amaterski zbor “Vrelo” iz Fužina, 2013. S istim je 2016. osvojila srebrnu plaketu na natjecanju “Croatia cantat”, te ga vodi i danas. Članica je PZM “Josip Kaplan”, a od veljače 2017. vodi Dječji zbor “Kap” u sklopu iste udruge. Trenutno studira na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

https://www.youtube.com/watch?v=Vglz5KK7GEE

Djevojački zbor Ženske opće gimnazije, Zagreb

Djevojački zbor Ženske opće gimnazije osnovan je 1995. godine. Zbor njeguje raznoliku vrstu glazbe. Posebnu pažnju pridaje hrvatskoj kulturnoj i duhovnoj glazbenoj baštini.
U Hrvatskoj je dosad održavao koncerte u Lasinji, Splitu, Đurđevcu, Gornjoj Stubici, Koprivnici, Osijeku, Vukovaru i više puta u Zagrebu. Na državnom natjecanju u Varaždinu osvojio je dvije brončanu i tri srebrne plakete. Zbor gimnazije sudjelovao je 2013. na Hrvatskoj Radio Televiziji u show-u “Do posljednjeg zbora”
U inozemstvu je nastupao u Njemačkoj i u Sloveniji.
Voditeljica zbora je s. M. Elizabeta Peršić.

Dječji zbor Kikići i genijalci

Kikići i Genijalci djeluju osamnaestu godinu. Veselo su i raspjevano društvo koje okuplja djecu u dobi od 3-14 godina. Najmlađi članovi nastupaju samostalno pod imenom Medenjaci. Do sada su Kikići i Genijalci izdali 21 nosač zvuka, snimili brojne spotove te nastupali na mnogim koncertima, manifestacijama i festivalima širom Hrvatske i izvan nje. Članovi zbora do sada su osvojili više od 150 nagrada na festivalima i natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji,Portugalu, Mađarskoj, Rusiji, Francuskoj i Malti.
Voditeljica zbora je profesorica Maja Rogić, redovna članica Hrvatskog društva skladatelja i Htvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Zbor OŠ Malešnica

Pjevački zbor osnovne škole Malešnica uključuje učenike od 2. do 8. razreda, koji su se već iskazali svojim nastupima na Županijskoj smotri zborova i na 13. Natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu.
Zbor aktivno sudjeluje u radu na mjuziklima, filmovima i drugim glazbeno – scenskim izričajima koji se redovito izvode u našoj školi. U radu zbora sudjeluje 70 učenika i obogaćuje program svih školskih priredbi. Veselje druženja i aktivnog muziciranja glavna je zadaća našeg pjevačkog zbora.
Voditeljica zbora je prof. Davorka Matijević.
Prof. Matijević diplomirala je na Muzičkoj akademiji 1987.god, a pedagoškim radom bavi se od 1986. godine, a u OŠ Malešnica od 2001. godine.
Na Smotri glazbenog stvaralaštva u Varaždinu 1993. i 1995. sa pjevačkim zborom višeg uzrasta osvojila je srebrnu, odnosno zlatnu medalju. Niz godina radi brojne dječje priredbe sa pjevanim, sviranim i plesnim točkama kao i mjuzikle u suradnji sa kolegicom iz hrvatskog jezika (Dobre stare priče, Šegrt Hlapić, Serbus Zagreb, Magična kugla i dr.).
U želji da se okuša i u radu sa zborom nižeg uzrasta, 2016./2017. šk. godine oformila je zbor koji čine učenici od drugog do petog razreda. Zbor je nastupio i na Smotri glazbenog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola grada Zagreba, te 13. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova gdje je osvojio brončanu plaketu. Tijekom 2016./2017. školske godine zbor je sudjelovao i u snimanju muzičkog filma Grizz, po predlošku mjuzikla Grease ( na njemačkom i hrvatskom jeziku), u suradnji sa kolegicama iz njemačkog, hrvatskog i razredne nastave.

Zbor OŠ Ljubljanica

Zbor OŠ Ljubljanica zbor je istoimene škole koji od 2014. godine okuplja učenike od 2. – 6. razreda. Učenici u zboru njeguju jednoglasno i dvoglasno pjevanje na hrvatskom jeziku te stranim jezicima koji se uče u školi (engleskom i talijanskom). Zbor je od svog nastanka do danas imao puno zapaženih nastupa. Održali su samostalni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića, pjevali na Danima nacionalnih manjina na Zrinjevcu, gostovali na raznih humanitarnim konceratima, festivalima i snimanjima te natupili u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. Zbor se u svom kratkom djelovanju može pohvaliti i s osvojenim 1. mjestom na natjecanju dječjih zborova Vedrofon 2015. u Belišću i 2. mjestom na istom natjecanju 2016. godine. Na 13. natjecanju pjevačkih zborova u KD Lisinski 2016. godine, zbor je osvojio brončanu plaketu i 2. mjesto u konkurenciji dječjih zborova glazbenih i osnovnih škola. Od 2015. godine usko surađuje sa Zajednicom Talijana u Zagrebu. Predstavio se također i na Smotri školskih zborova grada Zagreba te izborio prolaz na 60. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu. Zbor OŠ Ljubljanica do sada je snimio i 2. video spota za Top listu Dječje TV. Voditeljice zbora su učiteljica Anđela Dumančić i profesorica glazbene kulture Katarina Kalajžić Golac.

Zbor OŠ Granešina

Zbor djeluje od 2011. godine u sklopu izvannastavnih aktivnosti u osnovnoj školi Granešina. Zbor se sastoji od učenika 5. do 8. razreda, a na DJEČJOJ ZBORIJADI nastupiti će i učenici 3. razreda. Najčešće nastupaju na školskim priredbama povodom Božića i Dana škole, a nastupili su i na Dubrava-festu (festivalu školskih himni gdje su osvojili i nagradu) te u Božićoj bajci Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu.
Voditeljica zbora je Silvija Ferara, prof.glazbene kulture, učitelj i mentor.

Dječji zbor Zorica, Karlovac

Dječji zbor „Zorica“ vrijedno radi već više od 10 godina.
Zbor je nastao u ideji stvaranja gotovih pjevača za PHPD Zora, te održavanja tradicije zborskog pjevanja u Karlovcu kao i podizanja kvalitete amaterskog pjevanja općenito.

Uzrast djece-malih pjevača je od 3 do 14 godina starosti. Uz pjesmu i lagane plesne pokrete djeca uče osnove pjevačke tehnike, a tu su i nezaobilazna gostovanja i javni nastupi s autorskim pjesmama i popularnim dječjim pjesmicama. Na svojim javnim nastupima Zorice uvijek pjevaju uživo, a gotovo cijeli repertoar voditeljica prati na klavijaturama.

Od sezone 2013./2014. Zorice djeluju u dvije grupe prema dobnoj starosti i interpretativnom nivou, a prema preporuci voditeljice i to od 3-8 godina i od 9-14 godina starosti.

Zorice primaju nove pjevače tijekom cijele sezone!

Voditeljica zbora je prof.glazbe Irena Božićević

Fashion Team Kids

Modna agencija Fashion Team jedna je od prvih modnih agencija u Hrvatskoj koja se 2006. godine specijalizirala za rad s djecom te je ujedno i organizator Kids Fashion Weekenda – prvoga i trenutno jedinoga modnoga događaja posvećenoga isključivo djeci i dječjoj modi.
Nakon brojnih odrađenih modnih revija, modnih snimanja, kampanja i editorijala, agencija je prepoznala potrebu za edukacijom djece. Naime, djeci je potrebna priprema te zbog toga djeca prolaze modnu školicu u kojoj uče osnove manekenstva poput hoda, poziranja, rada s rekvizitima – a sve to kroz zanimljive koreografije prilikom kojih razvijaju motoričke sposobnosti te im se razvija samopouzdanje.
Predavanja o preparativno-dekorativnoj kozmetici, bontonu i nutricionizmu oduvijek su bili dio modne škole, a prošle je godine program nadopunjen takozvanom sportaonicom, zdravaonicom, likovnom i glumačkom radionicom kojima je cilj razviti dječje kreativne sposobnosti, ojačati samopouzdanje te pomoći u usvajanju zdravih životnih navika.
Upravo je time formirana Mala modna akademija koja potiče emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj kod djece, a u Akademiju se mogu priključiti sva djeca uzrasta od 5 do 15 godina.
Agencija je aktivna na društvenim mrežama te ju možete naći na Facebooku pod Agencija Fashion Team te na internetskim stranicama www.fashion-team.hr.

Djeca iz modne agencije Fashion Team Kids će u sklopu humanitarne akcije DJECA ZA DJECU dana 16. prosinca, 17-18 sati, ispred Hrvatskog narodnog kazališta predstaviti dječju kolekciju modnog branda S.Oliver.