Dječja zborijada

Bundek, nedjelja 14. svibnja 2017.

Draga djeco i dragi roditelji, dragi voditelji zborova,

održali smo prvu DJEČJU ZBORIJADU! Bilo je veselo, raspjevano i rasplesano!

Dječji zborovi i njihovi voditelji trude se da  pjesmom uljepšaju svijet u kojem živimo, a MUSICA NOTA pokrenula je DJEČJU ZBORIJADU sa željom da se otvori kvalitetna glazbena platforma na kojoj će se moći predstaviti pred širokom publikom.

Cilj nam je da DJEČJA ZBORIJADA postane tradicionalna manifestacija te da potiče naše najmlađe – DJECU da se još više bave pjevanjem kao kreativnim oblikom izražavanja.

DJEČJA ZBORIJADA se održala uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a stručni suradnici na projektu su bili: mag.muz. Marina Jurković i mag.muz. Vinko Karmelić.

Hvala i našim animatorima:

  • LABORATORIJU ZABAVE (laboratorijzabave.hr) koji su organizirali različite vrste igara za djecu na DJEČJOJ ZBORIJADI!
  • odgojiteljica Ljerka Rebrović i likovna umjetnica Ivana Pipal su održali edukativnu literarno-likovnu radionicu Priča u boji.

Nakon održane DJEČJE ZBORIJADE o svojim dojmovima zborovi su pričali u TV emisiji Hrvatska uživo voditeljice Maje Sever dana 15. svibnja i radio emisiji Gorana Kušeca (HR1) dana 20. svibnja.   Pozdrav do sljedeće godine!

Fotografije zborijade

Dječji zbor Zagrebački anđeli®

Dječji zbor i ritmika započeli su s radom u rujnu 2015.

Iako u Zagrebu djeluje veći broj zborova i plesnih skupina, “Zagrebački anđeli” svakako se ističu po pjevanju uživo, te uz stručno vodstvo osim učenja pjevanja, razvijaju i ljubav prema glazbi, plesu i druženju kod svojih članova. Anđeli u svoje članstvo primaju djecu između 4 i 14 godina. Pjevanje i ples  vještine su koje se uče, razvijaju i usavršavaju, tako da su sva djeca (i ona koja ranije nisu pjevala ili plesala) dobrodošla.

Unatoč dobi članova, već na samom početku zahvaljujući upornom trudu i radu, Zagrebački anđeli pokazali su značajne rezultate. Tako su u svega tri mjeseca djelovanja pod vodstvom svog umjetničkog voditelja Vitomira Ivanjeka nastupili u Muzeju suvremene umjetnosti, Oktogonu, West Gate-u, dvorcu Oršić, dvorani Svete Mati Slobode, velikoj dvorani Lisinski i Ciboni.

Posebno se ističu nastupi u Ciboni na tradicionalnom Božićnom koncertu 2015. i 2016. pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca, te nastup u KD Vatroslav Lisinski na Božićnom koncertu u organizaciji Večernjeg lista i kazališta Komedija. Anđeli su tom prilikom razveselili zahtjevnu publiku, pjevajući uz bok našim poznatim pjevačima – Tonyem, Željkom Bebekom, Vannom, Đanijem Stipaničevim, Sandrom Bagarić, Goranom Karanom i Vandom Winter – uz pratnju orkestra Komedija pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

Povjerenje roditelja koji su odlučili svoju djecu učlaniti u Zagrebačke anđele zbor i rimika opravdali su kroz gotovo 50 nastupa u ove dvije sezone postojanja.

Tu su i nastupi uživo na radiju, HRT-u, uličnom festivalu Cest is d’Best te smotrama zborova, ekološkim akcijama, promocijama te raznim vrstama obiteljskih i poslovnih događanja.

Najponosniji su na osvojeno 1.mjesto po izboru publike i 2.mjesto po izboru žirija na Festivalu zborova Zagrebačke županije održanom u Ivanićgradu 2016. te na Zlatnu diplomu na natjecanju zborova u dvorani Lisinski u organizaciji Centra za glazbu Zagreb u studenom 2016.

Više informacija može se naći na www.zagrebacki-andjeli.com kao i na Facebook-u.

Zagrebači anđeli snimili su i nekoliko videospotova te trenutačno pripremaju nove nastupe i svoj prvi CD s autorskim i tradicionalnim dječjim pjesmama.

Umjetnički voditelj “Zagrebačkih anđela” je Vitomir Ivanjek – Vito, a uz njega ritmičke grupe i koreografiju zbora vodi Sanja Hrgetić, plesna pedagoginja i samostalna umjetnica koja već niz godina surađuje s Centrom mladih Ribnjak te Obrazovnim programom HRT-a. Oboje umjetnika imaju veliko i dugogodišnje iskustvo – kako u glazbi, tako i u radu s djecom i mladima gdje su zajedno surađivali nekoliko sezona i u zboru Zagrebački mališani. Suradnici u zboru su i magistra flaute Ines Ivanjek (zbor) i Mia Crnčić (ritmika), koje isto tako imaju zapažene rezultate na profesionalnom planu.

Vitomir je pijanist, dirigent, skladatelj i aranžer. Studij je završio u Beču na Hochschule für Musik und darstellende Kunst . Osim dječjih i zborova mladih s kojima je surađivao, voditelj je i Gospel zbora Sunce te zbora Iblerovci. Vitomir godinama surađuje kao korepetitor na državnim zborskim natjecanjima u Zagrebu i Varaždinu gdje prati osnovnoškoleske zborove mlađeg i starijeg uzrasta koji zajedno s njim već nekoliko godina osvajaju Zlatne plakete. Vitomir je autor niza aranžmana za zborove i soliste te instrumentalnih skladbi za glasovir. Autor je mnogih samostalnih CD-a te nastupa već 20 godina u zemlji i inozemstvu.

Zagrebački Allegro

Zbor Zagrebački Allegro djeluje 4 godine i okuplja djecu od 4 do 14 godina. Kroz taj kratki period nastupili su na raznim događanjima, od humanitarnih koncerata do dječjih festivala i natjecanja za koje se pripremaju i ove godine (Kukuriček – Đurđevac, Hdf Zagreb – Lisinski, FeNs – Kopar/Slovenija, Vedrofon – Belišće, Raspjevane Pahuljice – Mrkonjić Grad/BiH…), a na kojima su do sada već bili nagrađivani.

Naglasak je na stvaranju vlastitih pjesama (teksta i glazbe) kojima se želi privući mlađe naraštaje pjevanju i glazbi na jedan kvalitetan i njihovom uzrastu interesantan način te potaknuti njihovu kreativnost, jer i sama djeca sudjeluju u stvaranju kako teksta tako i glazbe. Do sada smo snimili 15autorskih pjesama koje će upotpuniti naš prvi CD-e, koji bi trebao ugledati svjetlo dana do kraja ove godine. Raduju se svakom novom nastupu i prilici da pokažu što rade, ali i da čuju i upoznaju druge izvođače. Voditelj zbora je prof. Domagoj Brlečić.

Zbor OŠ Granešina

Zbor djeluje od 2011. godine u sklopu izvannastavnih aktivnosti u osnovnojškoli Granešina. Zbor se sastoji od učenika 5. do 8. razreda, a na DJEČJOJ ZBORIJADI nastupiti će i učenici 3. razreda. Najčešće nastupaju na školskim priredbama povodom Božića i Dana škole,a nastupili su i na Dubrava-festu (festivalu školskih himni gdje su osvojili i nagradu) te u Božićoj bajci Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu. Voditeljica zbora je Silvija Ferara, prof.glazbene kulture,učitelj i mentor.

Zbor OŠ Malešnica

Pjevački zbor osnovne škole Malešnica uključuje učenike od 2. do 8. razreda, koji su se već iskazali svojim nastupima na Županijskoj smotri zborova i na 13. Natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu. Zbor aktivno sudjeluje u radu na mjuziklima, filmovima i drugim glazbeno – scenskim izričajima koji se redovito izvode u našoj školi. U radu zbora sudjeluje 70 učenika i obogaćuje program svih školskih priredbi. Veselje druženja i aktivnog muziciranja glavna je zadaća našeg pjevačkog zbora.

Voditeljica zbora je prof. Davorka Matijević. Prof. Matijević diplomirala je na Muzičkoj akademiji 1987.god, a pedagoškim radom bavi se od 1986. godine, a u OŠMalešnica od 2001. godine. Na Smotri glazbenog stvaralaštva u Varaždinu 1993. i 1995. sa pjevačkim zborom višeg uzrasta osvojila jesrebrnu, odnosno zlatnu medalju. Niz godina radi brojne dječje priredbe sa pjevanim, sviranim i plesnim točkama kao i mjuzikle u suradnji sa kolegicom iz hrvatskog jezika (Dobre stare priče, Šegrt Hlapić, Serbus Zagreb,Magična kugla i dr.). U želji da se okuša i u radu sa zborom nižeg uzrasta,2016./2017. šk. godine oformila je zbor koji čine učenici od drugog do petog razreda. Zbor je nastupio i na Smotri glazbenog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola grada Zagreba, te 13. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborovagdje je osvojio brončanu plaketu.Tijekom 2016./2017. školske godine zbor je sudjelovao i u snimanju muzičkog filma Grizz, po predlošku mjuzikla Grease ( na njemačkom i hrvatskom jeziku), u suradnji sa kolegicama iz njemačkog, hrvatskog i razredne nastave.

Vokalni ansambl Breza

Voditeljica Renata Ivoš poučena iskustvom dugogodišnjeg rada sa zborovima i dječjim zborovima odlučila je u školskoj 2015/2016 godini osnovati vokalni ansambl sa strogom audicijom pri izboru članova. To se pokazalo kao dobra odluka jer se radilo na višeglasju i kvalitetnom pjevanju. Vokalni ansambl kao forma podrazumijeva manji broj članova (12 – 25) i to birane djece s izuzetno razvijenom intonacijom i osjećajem za ritam. Ove godine repertoar Vokalnog ansambla Brezasadržiraznovrsne pjesme: dvoglasne ili troglasne iz različitih žanrova glazbe; filmska glazba, klasična glazba, strofne popjevke, dvoglasni i troglasni kanoni, narodna tradicijska glazba te različite obrade popularnih pjesama. Pjeva se i na različitim jezicima poput latinskog i engleskog. U Domu kulture Prečko u 2016. godini nastupili su na revijalnom dijelu Smotre zborova srednjih i osnovnih škola Grada Zagreba. Ujedno to je bio i stručni skup svih profesora glazbene kulture i umjetnosti, pa je time zahtijevalo odgovorniji pristup svemu. Vokalni ansambl Breza dobio je izvrsnu kritiku svih članova Komisije: za interpretaciju, intonaciju i cjelokupni umjetnički dojam Ansambla, te je dobio preporuku da se sljedeće školske godine Ansambl kandidira za natjecateljsku kategoriju zborova. U 2017. godini Vokalni ansambl Breza nastupio je u natjecateljskom dijelu Županijske smotre zborova i plasirao se na Državno natjecanje zborova početkom svibnja u Varaždinu. U svega dvije godine djelovanja Ansambl je ostvario zavidne umjetničke rezultate, a koji pomažukulturnoj formaciji učenika. Renata Ivoš – Krajina, prof. gl. kulture Renata Ivoš-Krajina (Zagreb, 1966.) diplomirala je glazbenu kulturu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu ( 1992.)“. Radila je u Glazbenoj školi Ive Tijardovića u Delnicama, OŠ Brezovica, te vodila mješoviti pjevački zbor u zagrebačkoj župi sv. Pavla u Retkovcu. Od 1999. godine vodi Ansambl MI tamburica, sastavljen od tamburaškog orkestra i mješovitog zbora u Hrvatskom Leskovcu. Osnovala je i vodila dječji zbor Karmelske zvjezdice pri samostanu Karmeličanki BSI u Hrv. Leskovcu. U OŠ Brezovica gdje aktivno radi, 2016. godine osnovala je Vokalni ansambl Breza.Povremeno se bavi aranžerskim i skladateljskim radom Udana je i majka je četvero djece.

Zbor OŠ Ljubljanica

Zbor OŠ Ljubljanica zbor je istoimene škole koji od 2014. godine okuplja učenike od 2. – 6. razreda. Učenici u zboru njeguju jednoglasno i dvoglasno pjevanje na hrvatskom jeziku te stranim jezicima koji se uče u školi (engleskom i talijanskom). Zbor je od svog nastanka do danas imao puno zapaženih nastupa. Održali su samostalni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića, pjevali na Danima nacionalnih manjina na Zrinjevcu, gostovali na raznih humanitarnim konceratima, festivalima i snimanjima te natupili u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. Zbor se u svom kratkom djelovanju može pohvaliti i s osvojenim 1. mjestom na natjecanju dječjih zborova Vedrofon 2015. u Belišću i 2. mjestom na istom natjecanju 2016. godine. Na 13. natjecanju pjevačkih zborova u KD Lisinski 2016. godine, zbor je osvojio brončanu plaketu i 2. mjesto u konkurenciji dječjih zborova glazbenih i osnovnih škola. Od 2015. godine usko surađuje sa Zajednicom Talijana u Zagrebu. Predstavio se također i na Smotri školskih zborova grada Zagreba te izborio prolaz na 60. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu. Zbor OŠ Ljubljanica do sada je snimio i 2. video spota za Top listu Dječje TV. Voditeljice zbora su učiteljica Anđela Dumančić i profesorica glazbene kulture Katarina Kalajžić Golac.

Katarina Kalajžić Golac, prof. – rođena je 6. 4. 1970. godine u Splitu. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je u Splitu 1988. god. Glazbenu akademiju – pedagoški smjer završila je u Zagrebu 1993. god. Godinu dana provela je u Beču na usavršavanju (Hochschule fur music – klavir). Već 20 godina radi kao profesor glazbene kulture u osnovnoj školi. Zadnje tri godine, u suradnji s Anđelom Dumančić, vodi zbor OŠ Ljubljanica.

Anđela Dumančić, mag. prim. educ. – rođena 7. 2. 1988. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Tijekom fakultetskog obrazovanja pomagala je Klincima s Ribnjaka u koreografskim probama te putovala s njima po gradovima Europe u sklopu ciklusa koncerata „Djeca Hrvatske djeci Europe“. Od 2013. godine radi u OŠ Ljubljanica kao učiteljica razredne nastave gdje zajedno s Katarinom Kalajžić Golac vodi školski zbor. Od 2016. godine radi u dječjem i teen zboru Zagrebački Allegro.

Sudionici zborijade

Hvala svima koji su nastupili na prvoj DJEČJOJ ZBORIJADI:

Dječji zbor Zagrebački anđeli®

Zagrebački Allegro

Zbor OŠ Granešina

Zbor OŠ Malešnica

Vokalni ansambl Breza Zbor OŠ Ljubljanica

Snimku izvedbe jedne pjesme svakog zbora možete čuti na youtube kanalu MUSICA NOTE.

Dječja zborijada

Bundek, nedjelja 14. svibnja u 17 sati

Draga djeco i dragi roditelji, dragi voditelji zborova,

održali smo prvu DJEČJU ZBORIJADU! Bilo je veselo, raspjevano i rasplesano!

Dječji zborovi i njihovi voditelji trude se da  pjesmom uljepšaju svijet u kojem živimo, a MUSICA NOTA pokrenula je DJEČJU ZBORIJADU sa željom da se otvori kvalitetna glazbena platforma na kojoj će se moći predstaviti pred širokom publikom.

Cilj nam je da DJEČJA ZBORIJADA postane tradicionalna manifestacija te da potiče naše najmlađe – DJECU da se još više bave pjevanjem kao kreativnim oblikom izražavanja.

“DJEČJA ZBORIJADA se održala uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a stručni suradnici na projektu su bili: mag.muz. Marina Jurković i mag.muz. Vinko Karmelić.”

Hvala svima koji su nastupili na prvoj DJEČJOJ ZBORIJADI:

Dječji zbor Zagrebački anđeli®

Zagrebački Allegro

Zbor OŠ Granešina

Zbor OŠ Malešnica

Vokalni ansambl Breza Zbor OŠ Ljubljanica

Snimku izvedbe jedne pjesme svakog zbora možete čuti na youtube kanalu MUSICA NOTE.

Hvala i našim animatorima:

  • LABORATORIJU ZABAVE (laboratorijzabave.hr) koji su organizirali različite vrste igara za djecu na DJEČJOJ ZBORIJADI!
  • odgojiteljica Ljerka Rebrović i likovna umjetnica Ivana Pipal su održali edukativnu literarno-likovnu radionicu Priča u boji.

Nakon održane DJEČJE ZBORIJADE o svojim dojmovima zborovi su pričali u TV emisiji Hrvatska uživo voditeljice Maje Sever dana 15. svibnja i radio emisiji Gorana Kušeca (HR1) dana 20. svibnja.   Pozdrav do sljedeće godine!

Fotografije zborijade

Dječji zbor Zagrebački anđeli®

Dječji zbor i ritmika započeli su s radom u rujnu 2015.

Iako u Zagrebu djeluje veći broj zborova i plesnih skupina, “Zagrebački anđeli” svakako se ističu po pjevanju uživo, te uz stručno vodstvo osim učenja pjevanja, razvijaju i ljubav prema glazbi, plesu i druženju kod svojih članova. Anđeli u svoje članstvo primaju djecu između 4 i 14 godina. Pjevanje i ples  vještine su koje se uče, razvijaju i usavršavaju, tako da su sva djeca (i ona koja ranije nisu pjevala ili plesala) dobrodošla.

Unatoč dobi članova, već na samom početku zahvaljujući upornom trudu i radu, Zagrebački anđeli pokazali su značajne rezultate. Tako su u svega tri mjeseca djelovanja pod vodstvom svog umjetničkog voditelja Vitomira Ivanjeka nastupili u Muzeju suvremene umjetnosti, Oktogonu, West Gate-u, dvorcu Oršić, dvorani Svete Mati Slobode, velikoj dvorani Lisinski i Ciboni.

Posebno se ističu nastupi u Ciboni na tradicionalnom Božićnom koncertu 2015. i 2016. pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca, te nastup u KD Vatroslav Lisinski na Božićnom koncertu u organizaciji Večernjeg lista i kazališta Komedija. Anđeli su tom prilikom razveselili zahtjevnu publiku, pjevajući uz bok našim poznatim pjevačima – Tonyem, Željkom Bebekom, Vannom, Đanijem Stipaničevim, Sandrom Bagarić, Goranom Karanom i Vandom Winter – uz pratnju orkestra Komedija pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

Povjerenje roditelja koji su odlučili svoju djecu učlaniti u Zagrebačke anđele zbor i rimika opravdali su kroz gotovo 50 nastupa u ove dvije sezone postojanja.

Tu su i nastupi uživo na radiju, HRT-u, uličnom festivalu Cest is d’Best te smotrama zborova, ekološkim akcijama, promocijama te raznim vrstama obiteljskih i poslovnih događanja.

Najponosniji su na osvojeno 1.mjesto po izboru publike i 2.mjesto po izboru žirija na Festivalu zborova Zagrebačke županije održanom u Ivanićgradu 2016. te na Zlatnu diplomu na natjecanju zborova u dvorani Lisinski u organizaciji Centra za glazbu Zagreb u studenom 2016.

Više informacija može se naći na www.zagrebacki-andjeli.com kao i na Facebook-u.

Zagrebači anđeli snimili su i nekoliko videospotova te trenutačno pripremaju nove nastupe i svoj prvi CD s autorskim i tradicionalnim dječjim pjesmama.

Umjetnički voditelj “Zagrebačkih anđela” je Vitomir Ivanjek – Vito, a uz njega ritmičke grupe i koreografiju zbora vodi Sanja Hrgetić, plesna pedagoginja i samostalna umjetnica koja već niz godina surađuje s Centrom mladih Ribnjak te Obrazovnim programom HRT-a. Oboje umjetnika imaju veliko i dugogodišnje iskustvo – kako u glazbi, tako i u radu s djecom i mladima gdje su zajedno surađivali nekoliko sezona i u zboru Zagrebački mališani. Suradnici u zboru su i magistra flaute Ines Ivanjek (zbor) i Mia Crnčić (ritmika), koje isto tako imaju zapažene rezultate na profesionalnom planu.

Vitomir je pijanist, dirigent, skladatelj i aranžer. Studij je završio u Beču na Hochschule für Musik und darstellende Kunst . Osim dječjih i zborova mladih s kojima je surađivao, voditelj je i Gospel zbora Sunce te zbora Iblerovci. Vitomir godinama surađuje kao korepetitor na državnim zborskim natjecanjima u Zagrebu i Varaždinu gdje prati osnovnoškoleske zborove mlađeg i starijeg uzrasta koji zajedno s njim već nekoliko godina osvajaju Zlatne plakete. Vitomir je autor niza aranžmana za zborove i soliste te instrumentalnih skladbi za glasovir. Autor je mnogih samostalnih CD-a te nastupa već 20 godina u zemlji i inozemstvu.

Zagrebački Allegro

Zbor Zagrebački Allegro djeluje 4 godine i okuplja djecu od 4 do 14 godina. Kroz taj kratki period nastupili su na raznim događanjima, od humanitarnih koncerata do dječjih festivala i natjecanja za koje se pripremaju i ove godine (Kukuriček – Đurđevac, Hdf Zagreb – Lisinski, FeNs – Kopar/Slovenija, Vedrofon – Belišće, Raspjevane Pahuljice – Mrkonjić Grad/BiH…), a na kojima su do sada već bili nagrađivani.

Naglasak je na stvaranju vlastitih pjesama (teksta i glazbe) kojima se želi privući mlađe naraštaje pjevanju i glazbi na jedan kvalitetan i njihovom uzrastu interesantan način te potaknuti njihovu kreativnost, jer i sama djeca sudjeluju u stvaranju kako teksta tako i glazbe. Do sada smo snimili 15autorskih pjesama koje će upotpuniti naš prvi CD-e, koji bi trebao ugledati svjetlo dana do kraja ove godine. Raduju se svakom novom nastupu i prilici da pokažu što rade, ali i da čuju i upoznaju druge izvođače. Voditelj zbora je prof. Domagoj Brlečić.

Zbor OŠ Granešina

Zbor djeluje od 2011. godine u sklopu izvannastavnih aktivnosti u osnovnojškoli Granešina. Zbor se sastoji od učenika 5. do 8. razreda, a na DJEČJOJ ZBORIJADI nastupiti će i učenici 3. razreda. Najčešće nastupaju na školskim priredbama povodom Božića i Dana škole,a nastupili su i na Dubrava-festu (festivalu školskih himni gdje su osvojili i nagradu) te u Božićoj bajci Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu. Voditeljica zbora je Silvija Ferara, prof.glazbene kulture,učitelj i mentor.

Zbor OŠ Malešnica

Pjevački zbor osnovne škole Malešnica uključuje učenike od 2. do 8. razreda, koji su se već iskazali svojim nastupima na Županijskoj smotri zborova i na 13. Natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu. Zbor aktivno sudjeluje u radu na mjuziklima, filmovima i drugim glazbeno – scenskim izričajima koji se redovito izvode u našoj školi. U radu zbora sudjeluje 70 učenika i obogaćuje program svih školskih priredbi. Veselje druženja i aktivnog muziciranja glavna je zadaća našeg pjevačkog zbora.

Voditeljica zbora je prof. Davorka Matijević. Prof. Matijević diplomirala je na Muzičkoj akademiji 1987.god, a pedagoškim radom bavi se od 1986. godine, a u OŠMalešnica od 2001. godine. Na Smotri glazbenog stvaralaštva u Varaždinu 1993. i 1995. sa pjevačkim zborom višeg uzrasta osvojila jesrebrnu, odnosno zlatnu medalju. Niz godina radi brojne dječje priredbe sa pjevanim, sviranim i plesnim točkama kao i mjuzikle u suradnji sa kolegicom iz hrvatskog jezika (Dobre stare priče, Šegrt Hlapić, Serbus Zagreb,Magična kugla i dr.). U želji da se okuša i u radu sa zborom nižeg uzrasta,2016./2017. šk. godine oformila je zbor koji čine učenici od drugog do petog razreda. Zbor je nastupio i na Smotri glazbenog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola grada Zagreba, te 13. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborovagdje je osvojio brončanu plaketu.Tijekom 2016./2017. školske godine zbor je sudjelovao i u snimanju muzičkog filma Grizz, po predlošku mjuzikla Grease ( na njemačkom i hrvatskom jeziku), u suradnji sa kolegicama iz njemačkog, hrvatskog i razredne nastave.

Vokalni ansambl Breza

Voditeljica Renata Ivoš poučena iskustvom dugogodišnjeg rada sa zborovima i dječjim zborovima odlučila je u školskoj 2015/2016 godini osnovati vokalni ansambl sa strogom audicijom pri izboru članova. To se pokazalo kao dobra odluka jer se radilo na višeglasju i kvalitetnom pjevanju. Vokalni ansambl kao forma podrazumijeva manji broj članova (12 – 25) i to birane djece s izuzetno razvijenom intonacijom i osjećajem za ritam. Ove godine repertoar Vokalnog ansambla Brezasadržiraznovrsne pjesme: dvoglasne ili troglasne iz različitih žanrova glazbe; filmska glazba, klasična glazba, strofne popjevke, dvoglasni i troglasni kanoni, narodna tradicijska glazba te različite obrade popularnih pjesama. Pjeva se i na različitim jezicima poput latinskog i engleskog. U Domu kulture Prečko u 2016. godini nastupili su na revijalnom dijelu Smotre zborova srednjih i osnovnih škola Grada Zagreba. Ujedno to je bio i stručni skup svih profesora glazbene kulture i umjetnosti, pa je time zahtijevalo odgovorniji pristup svemu. Vokalni ansambl Breza dobio je izvrsnu kritiku svih članova Komisije: za interpretaciju, intonaciju i cjelokupni umjetnički dojam Ansambla, te je dobio preporuku da se sljedeće školske godine Ansambl kandidira za natjecateljsku kategoriju zborova. U 2017. godini Vokalni ansambl Breza nastupio je u natjecateljskom dijelu Županijske smotre zborova i plasirao se na Državno natjecanje zborova početkom svibnja u Varaždinu. U svega dvije godine djelovanja Ansambl je ostvario zavidne umjetničke rezultate, a koji pomažukulturnoj formaciji učenika. Renata Ivoš – Krajina, prof. gl. kulture Renata Ivoš-Krajina (Zagreb, 1966.) diplomirala je glazbenu kulturu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu ( 1992.)“. Radila je u Glazbenoj školi Ive Tijardovića u Delnicama, OŠ Brezovica, te vodila mješoviti pjevački zbor u zagrebačkoj župi sv. Pavla u Retkovcu. Od 1999. godine vodi Ansambl MI tamburica, sastavljen od tamburaškog orkestra i mješovitog zbora u Hrvatskom Leskovcu. Osnovala je i vodila dječji zbor Karmelske zvjezdice pri samostanu Karmeličanki BSI u Hrv. Leskovcu. U OŠ Brezovica gdje aktivno radi, 2016. godine osnovala je Vokalni ansambl Breza.Povremeno se bavi aranžerskim i skladateljskim radom Udana je i majka je četvero djece.

Zbor OŠ Ljubljanica

Zbor OŠ Ljubljanica zbor je istoimene škole koji od 2014. godine okuplja učenike od 2. – 6. razreda. Učenici u zboru njeguju jednoglasno i dvoglasno pjevanje na hrvatskom jeziku te stranim jezicima koji se uče u školi (engleskom i talijanskom). Zbor je od svog nastanka do danas imao puno zapaženih nastupa. Održali su samostalni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića, pjevali na Danima nacionalnih manjina na Zrinjevcu, gostovali na raznih humanitarnim konceratima, festivalima i snimanjima te natupili u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. Zbor se u svom kratkom djelovanju može pohvaliti i s osvojenim 1. mjestom na natjecanju dječjih zborova Vedrofon 2015. u Belišću i 2. mjestom na istom natjecanju 2016. godine. Na 13. natjecanju pjevačkih zborova u KD Lisinski 2016. godine, zbor je osvojio brončanu plaketu i 2. mjesto u konkurenciji dječjih zborova glazbenih i osnovnih škola. Od 2015. godine usko surađuje sa Zajednicom Talijana u Zagrebu. Predstavio se također i na Smotri školskih zborova grada Zagreba te izborio prolaz na 60. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu. Zbor OŠ Ljubljanica do sada je snimio i 2. video spota za Top listu Dječje TV. Voditeljice zbora su učiteljica Anđela Dumančić i profesorica glazbene kulture Katarina Kalajžić Golac.

Katarina Kalajžić Golac, prof. – rođena je 6. 4. 1970. godine u Splitu. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je u Splitu 1988. god. Glazbenu akademiju – pedagoški smjer završila je u Zagrebu 1993. god. Godinu dana provela je u Beču na usavršavanju (Hochschule fur music – klavir). Već 20 godina radi kao profesor glazbene kulture u osnovnoj školi. Zadnje tri godine, u suradnji s Anđelom Dumančić, vodi zbor OŠ Ljubljanica.

Anđela Dumančić, mag. prim. educ. – rođena 7. 2. 1988. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Tijekom fakultetskog obrazovanja pomagala je Klincima s Ribnjaka u koreografskim probama te putovala s njima po gradovima Europe u sklopu ciklusa koncerata „Djeca Hrvatske djeci Europe“. Od 2013. godine radi u OŠ Ljubljanica kao učiteljica razredne nastave gdje zajedno s Katarinom Kalajžić Golac vodi školski zbor. Od 2016. godine radi u dječjem i teen zboru Zagrebački Allegro.

Dječja zborijada

Draga djeco i dragi roditelji, dragi voditelji zborova,

održali smo prvu DJEČJU ZBORIJADU! Bilo je veselo, raspjevano i rasplesano!

Dječji zborovi i njihovi voditelji trude se da  pjesmom uljepšaju svijet u kojem živimo, a MUSICA NOTA pokrenula je DJEČJU ZBORIJADU sa željom da se otvori kvalitetna glazbena platforma na kojoj će se moći predstaviti pred širokom publikom.

Cilj nam je da DJEČJA ZBORIJADA postane tradicionalna manifestacija te da potiče naše najmlađe – DJECU da se još više bave pjevanjem kao kreativnim oblikom izražavanja.

“DJEČJA ZBORIJADA se održala uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a stručni suradnici na projektu su bili: mag.muz. Marina Jurković i mag.muz. Vinko Karmelić.”

Sudionici

Hvala svima koji su nastupili na prvoj DJEČJOJ ZBORIJADI:

Dječji zbor Zagrebački anđeli®

Zagrebački Allegro

Zbor OŠ Granešina

Zbor OŠ Malešnica

Vokalni ansambl Breza Zbor OŠ Ljubljanica

Snimku izvedbe jedne pjesme svakog zbora možete čuti na youtube kanalu MUSICA NOTE.

Dječja zborijada

Hvala i našim animatorima:

  • LABORATORIJU ZABAVE (laboratorijzabave.hr) koji su organizirali različite vrste igara za djecu na DJEČJOJ ZBORIJADI!
  • odgojiteljica Ljerka Rebrović i likovna umjetnica Ivana Pipal su održali edukativnu literarno-likovnu radionicu Priča u boji.

Nakon održane DJEČJE ZBORIJADE o svojim dojmovima zborovi su pričali u TV emisiji Hrvatska uživo voditeljice Maje Sever dana 15. svibnja i radio emisiji Gorana Kušeca (HR1) dana 20. svibnja.   Pozdrav do sljedeće godine!

Fotografije zborijade

Dječji zbor Zagrebački anđeli®

Dječji zbor i ritmika započeli su s radom u rujnu 2015.

Iako u Zagrebu djeluje veći broj zborova i plesnih skupina, “Zagrebački anđeli” svakako se ističu po pjevanju uživo, te uz stručno vodstvo osim učenja pjevanja, razvijaju i ljubav prema glazbi, plesu i druženju kod svojih članova. Anđeli u svoje članstvo primaju djecu između 4 i 14 godina. Pjevanje i ples  vještine su koje se uče, razvijaju i usavršavaju, tako da su sva djeca (i ona koja ranije nisu pjevala ili plesala) dobrodošla.

Unatoč dobi članova, već na samom početku zahvaljujući upornom trudu i radu, Zagrebački anđeli pokazali su značajne rezultate. Tako su u svega tri mjeseca djelovanja pod vodstvom svog umjetničkog voditelja Vitomira Ivanjeka nastupili u Muzeju suvremene umjetnosti, Oktogonu, West Gate-u, dvorcu Oršić, dvorani Svete Mati Slobode, velikoj dvorani Lisinski i Ciboni.

Posebno se ističu nastupi u Ciboni na tradicionalnom Božićnom koncertu 2015. i 2016. pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca, te nastup u KD Vatroslav Lisinski na Božićnom koncertu u organizaciji Večernjeg lista i kazališta Komedija. Anđeli su tom prilikom razveselili zahtjevnu publiku, pjevajući uz bok našim poznatim pjevačima – Tonyem, Željkom Bebekom, Vannom, Đanijem Stipaničevim, Sandrom Bagarić, Goranom Karanom i Vandom Winter – uz pratnju orkestra Komedija pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

Povjerenje roditelja koji su odlučili svoju djecu učlaniti u Zagrebačke anđele zbor i rimika opravdali su kroz gotovo 50 nastupa u ove dvije sezone postojanja.

Tu su i nastupi uživo na radiju, HRT-u, uličnom festivalu Cest is d’Best te smotrama zborova, ekološkim akcijama, promocijama te raznim vrstama obiteljskih i poslovnih događanja.

Najponosniji su na osvojeno 1.mjesto po izboru publike i 2.mjesto po izboru žirija na Festivalu zborova Zagrebačke županije održanom u Ivanićgradu 2016. te na Zlatnu diplomu na natjecanju zborova u dvorani Lisinski u organizaciji Centra za glazbu Zagreb u studenom 2016.

Više informacija može se naći na www.zagrebacki-andjeli.com kao i na Facebook-u.

Zagrebači anđeli snimili su i nekoliko videospotova te trenutačno pripremaju nove nastupe i svoj prvi CD s autorskim i tradicionalnim dječjim pjesmama.

Umjetnički voditelj “Zagrebačkih anđela” je Vitomir Ivanjek – Vito, a uz njega ritmičke grupe i koreografiju zbora vodi Sanja Hrgetić, plesna pedagoginja i samostalna umjetnica koja već niz godina surađuje s Centrom mladih Ribnjak te Obrazovnim programom HRT-a. Oboje umjetnika imaju veliko i dugogodišnje iskustvo – kako u glazbi, tako i u radu s djecom i mladima gdje su zajedno surađivali nekoliko sezona i u zboru Zagrebački mališani. Suradnici u zboru su i magistra flaute Ines Ivanjek (zbor) i Mia Crnčić (ritmika), koje isto tako imaju zapažene rezultate na profesionalnom planu.

Vitomir je pijanist, dirigent, skladatelj i aranžer. Studij je završio u Beču na Hochschule für Musik und darstellende Kunst . Osim dječjih i zborova mladih s kojima je surađivao, voditelj je i Gospel zbora Sunce te zbora Iblerovci. Vitomir godinama surađuje kao korepetitor na državnim zborskim natjecanjima u Zagrebu i Varaždinu gdje prati osnovnoškoleske zborove mlađeg i starijeg uzrasta koji zajedno s njim već nekoliko godina osvajaju Zlatne plakete. Vitomir je autor niza aranžmana za zborove i soliste te instrumentalnih skladbi za glasovir. Autor je mnogih samostalnih CD-a te nastupa već 20 godina u zemlji i inozemstvu.

Zagrebački Allegro

Zbor Zagrebački Allegro djeluje 4 godine i okuplja djecu od 4 do 14 godina. Kroz taj kratki period nastupili su na raznim događanjima, od humanitarnih koncerata do dječjih festivala i natjecanja za koje se pripremaju i ove godine (Kukuriček – Đurđevac, Hdf Zagreb – Lisinski, FeNs – Kopar/Slovenija, Vedrofon – Belišće, Raspjevane Pahuljice – Mrkonjić Grad/BiH…), a na kojima su do sada već bili nagrađivani.

Naglasak je na stvaranju vlastitih pjesama (teksta i glazbe) kojima se želi privući mlađe naraštaje pjevanju i glazbi na jedan kvalitetan i njihovom uzrastu interesantan način te potaknuti njihovu kreativnost, jer i sama djeca sudjeluju u stvaranju kako teksta tako i glazbe. Do sada smo snimili 15autorskih pjesama koje će upotpuniti naš prvi CD-e, koji bi trebao ugledati svjetlo dana do kraja ove godine. Raduju se svakom novom nastupu i prilici da pokažu što rade, ali i da čuju i upoznaju druge izvođače. Voditelj zbora je prof. Domagoj Brlečić.

Zbor OŠ Granešina

Zbor djeluje od 2011. godine u sklopu izvannastavnih aktivnosti u osnovnojškoli Granešina. Zbor se sastoji od učenika 5. do 8. razreda, a na DJEČJOJ ZBORIJADI nastupiti će i učenici 3. razreda. Najčešće nastupaju na školskim priredbama povodom Božića i Dana škole,a nastupili su i na Dubrava-festu (festivalu školskih himni gdje su osvojili i nagradu) te u Božićoj bajci Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu. Voditeljica zbora je Silvija Ferara, prof.glazbene kulture,učitelj i mentor.

Zbor OŠ Malešnica

Pjevački zbor osnovne škole Malešnica uključuje učenike od 2. do 8. razreda, koji su se već iskazali svojim nastupima na Županijskoj smotri zborova i na 13. Natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu. Zbor aktivno sudjeluje u radu na mjuziklima, filmovima i drugim glazbeno – scenskim izričajima koji se redovito izvode u našoj školi. U radu zbora sudjeluje 70 učenika i obogaćuje program svih školskih priredbi. Veselje druženja i aktivnog muziciranja glavna je zadaća našeg pjevačkog zbora.

Voditeljica zbora je prof. Davorka Matijević. Prof. Matijević diplomirala je na Muzičkoj akademiji 1987.god, a pedagoškim radom bavi se od 1986. godine, a u OŠMalešnica od 2001. godine. Na Smotri glazbenog stvaralaštva u Varaždinu 1993. i 1995. sa pjevačkim zborom višeg uzrasta osvojila jesrebrnu, odnosno zlatnu medalju. Niz godina radi brojne dječje priredbe sa pjevanim, sviranim i plesnim točkama kao i mjuzikle u suradnji sa kolegicom iz hrvatskog jezika (Dobre stare priče, Šegrt Hlapić, Serbus Zagreb,Magična kugla i dr.). U želji da se okuša i u radu sa zborom nižeg uzrasta,2016./2017. šk. godine oformila je zbor koji čine učenici od drugog do petog razreda. Zbor je nastupio i na Smotri glazbenog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola grada Zagreba, te 13. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborovagdje je osvojio brončanu plaketu.Tijekom 2016./2017. školske godine zbor je sudjelovao i u snimanju muzičkog filma Grizz, po predlošku mjuzikla Grease ( na njemačkom i hrvatskom jeziku), u suradnji sa kolegicama iz njemačkog, hrvatskog i razredne nastave.

Vokalni ansambl Breza

Voditeljica Renata Ivoš poučena iskustvom dugogodišnjeg rada sa zborovima i dječjim zborovima odlučila je u školskoj 2015/2016 godini osnovati vokalni ansambl sa strogom audicijom pri izboru članova. To se pokazalo kao dobra odluka jer se radilo na višeglasju i kvalitetnom pjevanju. Vokalni ansambl kao forma podrazumijeva manji broj članova (12 – 25) i to birane djece s izuzetno razvijenom intonacijom i osjećajem za ritam. Ove godine repertoar Vokalnog ansambla Brezasadržiraznovrsne pjesme: dvoglasne ili troglasne iz različitih žanrova glazbe; filmska glazba, klasična glazba, strofne popjevke, dvoglasni i troglasni kanoni, narodna tradicijska glazba te različite obrade popularnih pjesama. Pjeva se i na različitim jezicima poput latinskog i engleskog. U Domu kulture Prečko u 2016. godini nastupili su na revijalnom dijelu Smotre zborova srednjih i osnovnih škola Grada Zagreba. Ujedno to je bio i stručni skup svih profesora glazbene kulture i umjetnosti, pa je time zahtijevalo odgovorniji pristup svemu. Vokalni ansambl Breza dobio je izvrsnu kritiku svih članova Komisije: za interpretaciju, intonaciju i cjelokupni umjetnički dojam Ansambla, te je dobio preporuku da se sljedeće školske godine Ansambl kandidira za natjecateljsku kategoriju zborova. U 2017. godini Vokalni ansambl Breza nastupio je u natjecateljskom dijelu Županijske smotre zborova i plasirao se na Državno natjecanje zborova početkom svibnja u Varaždinu. U svega dvije godine djelovanja Ansambl je ostvario zavidne umjetničke rezultate, a koji pomažukulturnoj formaciji učenika. Renata Ivoš – Krajina, prof. gl. kulture Renata Ivoš-Krajina (Zagreb, 1966.) diplomirala je glazbenu kulturu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu ( 1992.)“. Radila je u Glazbenoj školi Ive Tijardovića u Delnicama, OŠ Brezovica, te vodila mješoviti pjevački zbor u zagrebačkoj župi sv. Pavla u Retkovcu. Od 1999. godine vodi Ansambl MI tamburica, sastavljen od tamburaškog orkestra i mješovitog zbora u Hrvatskom Leskovcu. Osnovala je i vodila dječji zbor Karmelske zvjezdice pri samostanu Karmeličanki BSI u Hrv. Leskovcu. U OŠ Brezovica gdje aktivno radi, 2016. godine osnovala je Vokalni ansambl Breza.Povremeno se bavi aranžerskim i skladateljskim radom Udana je i majka je četvero djece.

Zbor OŠ Ljubljanica

Zbor OŠ Ljubljanica zbor je istoimene škole koji od 2014. godine okuplja učenike od 2. – 6. razreda. Učenici u zboru njeguju jednoglasno i dvoglasno pjevanje na hrvatskom jeziku te stranim jezicima koji se uče u školi (engleskom i talijanskom). Zbor je od svog nastanka do danas imao puno zapaženih nastupa. Održali su samostalni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića, pjevali na Danima nacionalnih manjina na Zrinjevcu, gostovali na raznih humanitarnim konceratima, festivalima i snimanjima te natupili u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. Zbor se u svom kratkom djelovanju može pohvaliti i s osvojenim 1. mjestom na natjecanju dječjih zborova Vedrofon 2015. u Belišću i 2. mjestom na istom natjecanju 2016. godine. Na 13. natjecanju pjevačkih zborova u KD Lisinski 2016. godine, zbor je osvojio brončanu plaketu i 2. mjesto u konkurenciji dječjih zborova glazbenih i osnovnih škola. Od 2015. godine usko surađuje sa Zajednicom Talijana u Zagrebu. Predstavio se također i na Smotri školskih zborova grada Zagreba te izborio prolaz na 60. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu. Zbor OŠ Ljubljanica do sada je snimio i 2. video spota za Top listu Dječje TV. Voditeljice zbora su učiteljica Anđela Dumančić i profesorica glazbene kulture Katarina Kalajžić Golac.

Katarina Kalajžić Golac, prof. – rođena je 6. 4. 1970. godine u Splitu. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je u Splitu 1988. god. Glazbenu akademiju – pedagoški smjer završila je u Zagrebu 1993. god. Godinu dana provela je u Beču na usavršavanju (Hochschule fur music – klavir). Već 20 godina radi kao profesor glazbene kulture u osnovnoj školi. Zadnje tri godine, u suradnji s Anđelom Dumančić, vodi zbor OŠ Ljubljanica.

Anđela Dumančić, mag. prim. educ. – rođena 7. 2. 1988. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Tijekom fakultetskog obrazovanja pomagala je Klincima s Ribnjaka u koreografskim probama te putovala s njima po gradovima Europe u sklopu ciklusa koncerata „Djeca Hrvatske djeci Europe“. Od 2013. godine radi u OŠ Ljubljanica kao učiteljica razredne nastave gdje zajedno s Katarinom Kalajžić Golac vodi školski zbor. Od 2016. godine radi u dječjem i teen zboru Zagrebački Allegro.